Jak dogodzić dziadowi?

Wysłane przez r3form4tor w wt., 05/08/2014 - 14:39

Obniżać ceny, najlepiej wszystkiego :) Wojna cenowa doprowadziła do pogorszenia jakości pieczywa - nic dziwnego, bo do dziada nie dociera prosta i stara jak świat prawda, że "tanie mięso psy jedzą" :)

- Kiedyś lokalne piekarnie robiły dobre pieczywo, ale z czasem konkurencja między nimi wymogła spadek cen. A żeby obniżyć cenę, szuka się zamienników, np. tańszej mąki itp. Trzeba pamiętać, że pieczywo potrzebuje czasu, ciasto musi leżeć odpowiednio długo. Są w Polsce piekarnie które robią bardzo dobrej jakości pieczywo, ale mamy też tradycyjne piekarnie, gdzie chleb jest dużo gorszej jakości, bo jest robiony szybko. Dzięki temu jest tańszy - mówi Daniel Malczyński w rozmowie z serwisem portalzpozywczy.pl.

Nasypie się sody, trochę byle jakiej mąki, dorzuci trochę soli, emulgatorów i innych E, zaleje wszystko wodą - i będzie! Burak wszystko zeżre pod warunkiem, że będzie tanie. Im tańsze, tych chętniej będzie wpierdalał! I jeszcze będzie mlaskał "jakie dobre! szkoda, że nie jest tańsze!"

Tak to jest: zapchać kałdun byle jak i byle czym. Typowe dla szmaciarzy. A że inni też będą przez to wpieprzać barachło? Bo przecież nikt rozsądny chyba nie myśli, że jedna i ta sama piekarnia będzie produkować inny chleb dla dziadów i inny dla zamożnych? Ale co to szmaciarza obchodzi: "może wyschnąć źródło w górach, byleby mi płynęła woda w miejskich rurach!" :)

Obraz: 
Pieczywo w naszych sklepach jest coraz gorszej jakości. Wynik wojny cenowej? Czy tylko?
Kategoria: 

Komentarze

CAPTCHA
Antyspam (wielkość liter ma znaczenie)
Graficzne pułapki CAPTCHA
Wprowadź znaki widoczne na obrazku.

Wysłane przez forsiasta pani (niezweryfikowany) w pt., 29/08/2014 - 17:50

święta prawda! i nie żałuj dziada, bo jak dziad odżyje, to cie torbą zabije!

Wysłane przez w łeb szmaciarza (niezweryfikowany) w pt., 17/10/2014 - 14:53

tak jest! dobrze powiedziane po męsku powiedziane!